Възглавници и протектори

Подреди по:

Нашите предложения

ВЪЗГЛАВНИЦИ

     

        Да се събудиш сутрин отпочинал – това е най-прекрасното чувство, което си представяме през работната седмица. И не само това - а да се събудиш без да те боли нищо, тялото и съзнанието да са свежи и готови за новия ден. Зад този прекрасен сценарий стои именно удобната възглавница. Възглавницата осигурява точната форма на тялото, за да бъде сънят ползотворен, за да се наспиваме и да бъдем здрави. Колкото и важен да е добрият матрак и тишината през нощта, възглавницата е главен виновник, за да се будим в добро настроение. Важно е да обърнем внимание на избора ѝ и да намерим най-подходящата за нас самите.
       Но нека погледнем назад във времето и видим как сме се сдобили с днешните възглавници. За нас, те винаги са били даденост, но всъщност изминават далеч по-сложен път, за да достигнат до днешната си визия.

История на възглавниците

           

Възглавници - меки и удобни

  Намирането на перфектната възглавница е сложен процес, но едва ли можем да си представим колко по-сложно е било намирането на най-удобно парче дърво, на което са спели някога. Исторически погледнато, възглавниците са еволюирали толкова, колкото матраците за сън. Възглавниците се появяват за първи път през 7 в.пр.Хр в древна Месопотамия. Тогава те били „направени” от камък и най-вероятно се ползвали като начин, спящият да се отдалечи от пълзящите по земята буболечки. В древен Китай, възглавниците били изработени от порцелан, бамбук, дърво, бронз. А днес именно тези възглавници биват изложени в музеи, заради красивата си изработка. В Япония пък, гейшите избирали тесен дървен предмет, който да поставят под врата си. Той играел ролята на възглавница и държал сложната форма на прическата им над земята, запазваща перфектна визия за дни.
             Но най-добрата идея за комфорт през нощта виждаме при древните Гърци и Римляни. Техните възглавници имали нещо като калъфка, а отвътре били пълни със слама, тръстика и дори пух.
           

 През средновековието пък, възглавницата била израз на слабост. Така се стигнало до момент, в който единствените хора спящи на възглавници били бременните жени и кралят. Но за наше щастие, с индустриалната революция настъпва моментът, в който всеки може да си позволи възглавница и е някак нормално да се спи на такава. 

 

 

Как  да изберем най-подходящата възглавница

        Възглавницата не е нещо, на което поставяме главата си, или подпираме врата си. Удобната възглавница поддържа гръбначния стълб изправен. Тя трябва да следва естествената извивка на главата ви и да поставя врата ви точно между гръдния кош и гърба ви. Ако възглавницата е твърде висока, тя ще държи мускулите на врата в постоянно напрежение, а това води до гръбначни изкривявания. Но колкото и удобна да е тя, вие трябва да сте готови да се разделяте с нея на всеки две години.
       

Ето и няколко идеи за спокоен сън:

-Ако сте свикнали да спите по гръб, е добре да поставите малка възглавница под коленете си. Това ще подпомогне естествената извивка на гръбначния стълб и ще намали напрежението в долната му част, около кръста. Възглавницата, която поставяте под главата си, трябва да следва извивката на врата и раменете ви.

-Да спите по корем не е особено полезно, според учените. Това упражнение натоварва гръбначния стълб и той бива изваждан от естествената си форма. За да избегнете това, е добре да поставите плоска възглавница под стомаха и таза си – това ще държи гръбнака ви в по-подходяща форма. При тази поза за сън, е най-добре да не ползвате възглавница под главата си.

-Ако спите обърнати на една страна, е добре да поставите твърда възглавница между коленете си. Тя ще предотврати издърпване на гръбнака от горния ви крак. Възглавницата, предназначена за главата ви, трябва да ви поддържа изправени.
-Най-общото правило е, че е добре да поставите възглавници в празните места между тялото ви и матрака.
-Когато се въртите и премествате от една позиция в друга е важно да местите цялото си тяло в едно, т.е да не оставяте коленете на една страна, а горната си част усукана към другата. 

 Видове възглавници и аксесоари, предлагани от Белотекс Златоград

            В текстилна фабрика Белотекс Златоград изработваме богата гама от възглавници в различни размери, подходящи за всеки вкус. Предлагаме възглавници за сън и отмора, както и широк избор от възглавници, подходящи за декорация на дома. Предлагаме калъфки, изработени от 100% памучен плат, а пълнежът за възглавниците е от силиконизирана вата. Тази вата е най-разпространената за производство на облекло и спални комплекти. Представлява екологично чист продукт, който не съдържа латексови добавки, а силиконовите влакна и осигуряват по-добра гъвкавост и я правят по-мека. Затова и смеем да твърдим, че нашите възглавници, с пълнеж силиконизирана вата, са подходящи за ползотворен и здрав сън. Предлагаме ви:

Възглавници за сън
• Декоративни възглавници
• Протектори и калъфки за възглавници
           

Възглавницата е неизменна част от ежедневието ни. Интересно е да знаем, че ако не я сменяме веднъж годишно, а може и по-често, 10% от теглото на възглавницата бива изградено от пот, мухъл, мъртви кожни клетки, прахови акари и прах.
           

Ако погледнем към ежедневието си, ще забележим, че носим възглавницата с нас на път, тя е неизменна част от декора на дома, ползваме я, за да седим върху нея, да се облегнем на нея, да лежим на нея. Възглавницата се поставя под човек, който стои дълго в медитативна поза. А именно тази поза е доказано най-здравословното състояние на тялото ни и в нея можем да прекараме максимално много време. Източните народи все още ползват възглавницата, за да седят на нея, вместо на стол. Не само удобство, но и декор. Възглавницата ще придаде на дома ви необходимия щрих, ще му придадете дух и идентичност.
           

Няма как да не отделим внимание на избора и, при условие, че я ползваме постоянно. За статистика, само в обединеното кралство се продават повече от милион възглавници годишно.
           

А предвид, че около години от животът ни минава в легнало положение, наше задължение е да изберем най-удобната възглавница.

Изберете възглавница от нашия онлайн магазин. Разгледайте палитрата от калъфки за декорация и поръчайте от Белотекс.
Гаранция за качество и добри цени!

История на възглавниците
Как да изберем най-подходящата възглавница
Видове възглавници и аксесоари, предлагани от Белотекс

 

 Поръчайте Българско спално бельо от Белотекс Златоград ! ⭐ Грабнете още сега! 


Възглавници 10
Възглавници 10
Възглавници 11
Възглавници 11
Възглавници 12
Възглавници 12
Възглавници 13
Възглавници 13
Възглавници 14
Възглавници 14
Възглавници 15
Възглавници 15
Възглавници 16
Възглавници 16
Възглавници 17
Възглавници 17
Възглавници 18
Възглавници 18
Възглавници 19
Възглавници 19
Възглавници 20
Възглавници 20
Възглавници 21
Възглавници 21
Възглавници 22
Възглавници 22
Възглавници 23
Възглавници 23
Възглавници 24
Възглавници 24
Възглавници 25
Възглавници 25
Възглавници 26
Възглавници 26
Възглавници 27
Възглавници 27
Възглавници 28
Възглавници 28
Възглавници 29
Възглавници 29
Възглавници 30
Възглавници 30
Възглавници 31
Възглавници 31
Възглавници 32
Възглавници 32
Възглавници 33
Възглавници 33
Възглавници 34
Възглавници 34
Възглавници 35
Възглавници 35
Възглавници 36
Възглавници 36
Възглавници 37
Възглавници 37
Възглавници 38
Възглавници 38
Възглавници 39
Възглавници 39
Възглавници 40
Възглавници 40
Възглавници 41
Възглавници 41
Възглавници 42
Възглавници 42
Възглавници 43
Възглавници 43
Възглавници 44
Възглавници 44
Възглавници 45
Възглавници 45
Възглавници 46
Възглавници 46
Възглавници 47
Възглавници 47
Възглавници 48
Възглавници 48
Възглавници 49
Възглавници 49
Възглавници 50
Възглавници 50
Възглавници 51
Възглавници 51
Възглавници 52
Възглавници 52
Възглавници 53
Възглавници 53
Възглавници 54
Възглавници 54
Възглавници 55
Възглавници 55
Възглавници 56
Възглавници 56
Възглавници 57
Възглавници 57
Възглавници 58
Възглавници 58
Възглавници 59
Възглавници 59