Отстъпки и доставки

Онлайн магазин Белотекс Варна - отстъпки и доставки

 

ЦЕНА НА ДОСТАВКА

Всяка цена на доставка от онлайн магазин Белотекс Варна се калкулира индивидуално и е изцяло за сметка на клиента. Сумата за доставка се определя от: тегло, начин на плащане, място на доставка, съгласно ценоразписа на куриерската фирма. 

СРОК НА ДОСТАВКА

Поръчки, приети и потвърдени от онлайн магазин Белотекс Варна се обработват и доставят в срок до 2 работни дни. След направена поръчка очаквайте обаждане от нас за допълнителни уточнения и потвърждение на същата. Доставките за гр. Варна се изпълняват до 3 работни дни.

Поръчки непотвърдени по е-мейл или по телефон не се изпълняват!

      Онлайн магазин www.belotex-varna.com приема плащания от клиенти:

1. По банков път

Банка: Уникредит Булбанк
IBAN: BG13UNCR70001524383742
BIC: UNCRBGSF
В полза на: "Красиди 2011" ЕООД

Срокът на доставката започва да тече след получаване на превода.
При валутни преводи всички разходи по превода са за сметка на подателят.

2. Само и единствено чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на ППП - Еконт, Спиди и др.

ПРАВО НА РЕКЛАМАЦИЯ

Потребителя има право, съгласно чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите да се откаже от получената стока във срок от 14 (четиринадесет) работни дни от дата на получаване на стоката. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени с банков превод, не по-късно от 14 работни дни, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55, ал.6 от Закона за защита на потребителите.

Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията няма да бъде уважена. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:

  1. Констатирани липси;
  2. Дефекти на стоката;
  3. Несъответствие с обявената търговска марка.

Трябва да ни изпратите имейл с който да ни уведомите за рекламацията и/или връщането на продуктът.

Транспортните разходи в случай на рекламация са за сметка на търговеца.

Рекламацията се предявява до 14 работни дни след закупуването на стоката. 

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за: 

  1. Заменяне на стоката с нова;
  2. Отбив от цената;

Чл. 114 (2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова.

Рекламации при несъответствие на стоката с договорения модел, марка, десен или при установен фабричен дефект можете да предявявате като ни напишете на email: office@belotex-varna.com или ни позвъните на 0894/61-60-24 . Становище по предявената рекламация ще получите на email адрес в срок до 10 работни дни. Срокът за удовлетворяване на основателна рекламация е 30 работни дни.

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:

  1. Запазен добър търговски вид - оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена, сглабяна.
  2. Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване, и не е облепвана със стикери.
  3. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
  4. Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.
  5. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, десен или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули (цветове, десени) със същото качество и цена.

В случай, че настъпи каквато и да било промяна по отношение на съдържанието, стойността, условията и сроковете за доставка на направена поръчка, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или писмо и поръчката няма да бъде изпратена, ако не получим личното Ви съгласие с променените условия.« назад