Завивки и шалтета

Подреди по:

Олекотени завивки

     

       Спомняте ли си тежките завивки, с които са ви завивали някога родителите ви и под тях не сте могли да се завъртите и да помръднете? Асоциацията, която извикват най-често е дискомфорт, неприятен допир, боцкаща повърхност. Най-вероятно именно това усещане е провокирало създаването на олекотените завивки. А те, олекотените завивки, се позиционират точно от другата страна на оста – пухкави, меки, леки. Те ни обгръщат с топлина и комфорт.

Как да избираме измежду олекотените завивки?

          Най-важен е пълнежа на олекотените завивки. Тук имаме наистина широк избор – пух, пера, силиконова вата или високотехнологични вати с нано капсули. Общо взето, избираме пълнежа на олекотените завивки спрямо бюджета, който искаме да им отделим. Пухът и перата са естествени материи. Те абсорбират водата и поддържат температурата на тялото. Но не изолират толкова добре, колкото синтетичните материи. За пух и пера трябва да имаме доста плътен външен плат, чиято плетка да не пропуска излизане на пълнежа. Това прави олекотените завивки с пълнеж от естествени материали по-скъпи и не толкова трайни.

Олекотени завивки - За вашето легло

       Олекотените завивки с пълнеж от високотехнологични вати с нано капсули са последно технологично движение. Капсулите са специфични, защото поддържат температурата на тялото – през зимата държат топло, през лятото прохладно. Поради технологията на производство на пълнежа, те са доста скъпи.
       Златната среда за пълнеж за олекотени завивки ни дават синтетичният пух и вата. Тъй като биват произведени от човек, те направени са хипоалергенни. Леки са и са издръжливи, изолират от студа, а ценово са достъпни за повече хора.
         И все пак, най-важно при избора на олекотени завивки е да знаем за кой сезон искаме да ги ползваме. Предвид температурите у нас, имайте предвид, че летните завивки не трябва да са по-дебели от 200гр/м², а зимните, нека бъдат над 250гр/м². Температурата в стаята е важна за избора на олекотени завивки. Ако спите на около 20 градуса, търсете дебелина около 300гр/м², а ако поддържате градусите над 25 - и 150 гр/м² завивка са достатъчни.
         На второ място след пълнежа, е важно да обърнем внимание на външния плат, използван за изработка на олекотени завивки. Полиестерът е изкуствена тъкан, която почти не абсорбира влага. Така е създадена тъканта, че не е податлива на слънчева светлина. Почти не абсорбира водата и това я прави устойчива на плесен. Полиестерът е устойчив във времето, цапа се трудно и е здрав. Това го прави предпочитана тъкан за олекотените завивки.
          Другият вариант за външната страна на олекотените завивки са памучните платове, но те не са толкова здрави и издръжливи като полиестера.          
        И на последно място е важно да обърнем внимание дали олекотените завивки са капитонирани. Това са тигелите, които държат слоевете заедно, или още по-ясно казано, това са шевовете, които държат ватата стабилна. Целта е дори след многократно изпиране, олекотените завивки да останат с равномерен пълнеж и ватата да не се размести.

 

Видове олекотени завивки

         Олекотени завивки с пълнеж от силиконов пух. Материалът е изключително подходящ, тъй като запълва равномерно пространството, в което бива поставен. Отделно, силиконовият пух запазва обема си при употреба. Олекотените завивки с такъв пълнеж са много леки и въздушни. Силиконовият пух позволява пране, не задържа прах и е антиалергичен.
      Олекотени завивки с пълнеж от единична вата – синтетичната вата е добра алтернатива на естествените пълнежи като пера и гъши пух. Олекотените завивки с вата изолират по-добре, отколкото другите.
         Олекотени завивки с пълнеж от двойна вата – разликата с олекотените завивки с единична вата е само в това, че тези са двойно по-дебели и съответно по-топли. Като пълнеж, няма друга разлика.

  Предимства на олекотените завивки със синтетичен пълнеж

         Олекотените завивки основно биват произвеждани с пълнеж от силиконова вата/пух, тъй като имат по-добри изолиращи свойства от естествените материали.
- Синтетичните материали имат известен воден стълб, не абсорбират влагата и запазват свойствата си дори, когато са мокри.
- Олекотените завивки от силиконова вата съхнат значително по-бързо.
- Антиалергични са – добър вариант за хора, алергични към пух, вълна.
- Могат да се перат в пералня.
- Олекотените завивки със синтетичен пълнеж са по-евтини.

 Олекотени завивки от Белотекс

           Олекотените завивки са синоним на добрия сън, на уютното легло, на мекота, спокойствие, релакс. Освен практическите и технологични изисквания, като пълнеж и външен плат на олекотените завивки, те биват избирани и чисто по външен вид. Десенът и цветовете са атрактивни, те ни печелят на пръв поглед. А вечер, когато си легнем, те ни пренасят по-близо до желаните сънища и почивка. И все пак, външният вид на олекотените завивки не трябва да бъде определящ при избора, тъй като ние ви предлагаме широка селекция от спално бельо в същите размери. А при него имате доста по-широк избор от цветове.
           Олекотените завивки са обичани и от децата. Те падат леко върху тялото и не нарушават съня. От друга страна, не провокират развитието на домашни акари и други микроорганизми във вътрешната си част, около ватата. А това е важен момент, предвид, че здравето на децата е най-важен мотив за покупка.
           Разбира се, всички пазим спомена за родопското одеяло и не отричаме ползите на домашно тъкан китеник или вълнено одеяло. Поколения наред, тези завивки са топлили хората в студените зимни дни. Естествените материали са символ на традиция и качество. Но предвид, че съвременните технологии успяват да ни предложат чудесна алтернатива, комфорт, лесна поддръжка, мекота и топлина – защо да не се възползваме. Ползвайки олекотени завивки, ние правим съня си по-спокоен и ежедневието си по-лесно.
           Изберете олекотени завивки от Белотекс. Предлагаме ви различни размери и дебелина на ватата, спрямо вашите нужди. Изберете от нашият онлайн каталог! Доверете се на българското производство и качество!

 

Как да избираме измежду олекотените завивки?
Видове олекотени завивки
Предимства на олекотените завивки със синтетичен пълнеж
Олекотени завивки от Белотекс


Нови продукти

1 2 3 4